21a CURSA PER COLLSEROLA


El diumenge 15 de maig es va celebrar la 21a edició de la Cursa per Collserola, amb sortida i arribada a la Zona Esportiva Municipal de Fontetes a Cerdanyola del Vallès. La cursa de muntanya pertany al campionat social de la Unió Atlètica Rubí. El recorregut de la cursa, de 13,6km, presenta un parell de km inicials planers i d'asfalt per l'interior de Cerdanyola, per prosseguir amb l'ascensió per camins de terra fins al km 7 (si bé els trams més exigents es concentren entre els km 4 i 7), continuant amb un descens ràpid del km 7 al 9, proseguint amb uns km en general de descens suau, per terminar la cursa amb una forta pujada en els últims 300m. Després de les pluges del dissabte-nit s'esperava un circuit força més complicat, però per sort trams de veritable fang tant sols s'han trobat a la part més planera del final de la prova, acompanyant en tot moment un dia solejat i de temperatura agradable. Tot i que la cursa és força exigent, el fet de venir de disputar la cursa de muntanya de Rubí la setmana anterior, fa que en termes relatius es consideri la de Collserola com força més còmode. Cal felicitar a la secció d’atletisme del Cerdanyola Club d’Hoquei i el Servei d’Esports de l’ajuntament de Cerdanyola del Vallès per l’excel·lent organització de la cursa. Una cursa gens massificada, on s'ha pogut gaudir de fins a tres punts d’avituallament en el recorregut, descansant posteriorment a la piscina prenent fruita, botifarra, begudes i gelats. Els guanyadors de la cursa han estat en Juan Manuel Álvarez en categoria masculina (46’43’’) i Elena Hidalgo en categoria femenina (1h00'34''). Aquest any el nombre total d’atletes que han finalitzat la prova ha estat de 745.
La participació de la Unió Atlètica Rubí ha estat representada per 5 atletes. El primer en arribar ha estat en Javier Cid, amb un temps de 59'03'', resultat que el fa pujar a la tercera posició del campionat social, seguit a pocs segons d'en Jordi Porrera, 59'10''. El següent en arribar ha estat Mario Molina, amb un registre d'1h07'15''. En categoria femenina s'han obtingut uns excel·lents registres, donada l’exigència de la prova. La primera en arribar ha estat la Lea Morgenthaler, amb un temps d'1h12'07'', i que la fan liderar de forma destacada el campionat femení, seguida de la Pilar Marcos, amb un temps d'1h13'26'', i que amb només tres curses disputades la fan pujar fins a la sisena posició de la categoria femenina del Club.
A falta de dues jornades per finalitzar el campionat social 2010/2011, es configura com el més disputat dels últims anys si atenem a que els 5 primers sumen un total de 2.661,57 punts per 2.655,33 punts al finalitzar el campionat social de la temporada anterior. I també el campionat social en curs el més participatiu, fins a un total de 54 atletes de la U.A.RUBÍ han participat, i 13 en categoria femenina. No obstant, i tot i que molts corredors ja han sobrepassat el nombre de 6 curses puntuables, hi ha un seguit de corredors que els hi falta 1 o 2 curses (veure a la dreta Puntuació sis millors curses), pel que la SECCIÓ DE FONS prega la màxima participació a les dues últimes jornades. Les pròximes proves del campionat social (algunes a punt d’esgotar el número límit d'inscripcions):
  • 10 km Delta del Prat, 29 de maig.
  • 10 km Cursa del Foc d'Olesa, 26 de juny.
  • Cursa de muntanya de la Campana de Vacarisses, 26 de juny.